След пожара в COVID отделение в , при който загинаха трима пациенти, версиите за

...
След пожара в COVID отделение в , при който загинаха трима пациенти, версиите за
Коментари Харесай

След пожара в COVID отделение в Сливен - версиите за трагедията се разминават

След пожара в Коронавирус поделение в, при който загинаха трима пациенти, версиите за нещастието на формалните органи и околните на умрелите започнаха да се разминават.

Вчера министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров разговаря с шефа на болницата и като евентуална причина за пожара бе посочена запалена цигара от единия от пациентите в стаята. Междувременно стана ясно, че в болничното заведение започва вътрешна проверка по случая със починалите при пожара пациенти. Това сподели пред публицисти шефът на МБАЛ " Хаджи Димитър " в Сливен д-р Пенко Пенков. По думите му, противопожарната апаратура се е задействала към 03:00 ч. сутринта. Според него стаята е била заключена, ключът е бил от вътрешната страна, като се е наложило вратата да бъде разбивана. В другите стаи нямало ключове. Вътре са разкрили тримата пациенти, които са били задушени. 

" Най-вероятно става дума за подпалване на кислорода от запалка, която е намерена в леглото на единия пациент ", сподели Пенков и добави:  " Вероятно е от цигари, персоналът споделя, че единият от пациентите е ходел постоянно при тях, с цел да желае цигари ".

Според него три минути са минали, до момента в който се е задействала противопожарната апаратура. От болничното заведение, по думите му, са реагирали по разпоредбите. След като са разрушили вратата, са изключили кислорода. Той отхвърли да е позволена неточност от страна на личния състав на болничното заведение.

„ Обадиха ми се сутринта от Бърза помощ. Чух се с него нощес и беше се подобрил ”, описа пред Nova брачната половинка на умрелия Георги Петров.

„ Говорят се някакви странни версии. Баща ми е непушач. Безобразие е хората да бъдат заключени. Той ми разказваше, че те даже не могат да се извърнат към личния състав, когато имат проблем. Разказа ми, че има и проблем с кислородния уред. Ще си потърся правата по правосъден ред ”, споделя синът на един от умрелите.

„ Все още е рано да се каже каква е причина за пожара. Работи се по няколко версии. Не зная дали чиновник на болничното заведение е подал сигнал на 112. От лечебното заведение оповестяват, че са се обадили, когато са забелязали пожара ”, изясни Владимир Демирев от пожарната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР